Олів’є, "Шуба", запечене м'ясо, делікатеси: наскільки подорожчав новорічний стіл за рік

Події

Середній чек новорічного столу-2021 – одна тисяча 538 гривень. Це на 80 гривень дорожче порівняно із минулим роком. Утім, фахівці кажуть, що це найменше зростання за останні 6 років. Бо із 2017-го на 2018-й ціна новорічного столу стрибнула майже вдвічі.

Про це йдеться 27 грудня в сюжеті ТСН.Тижня.

Так, традиційне олів’є підріс за рік у ціні. Значно подорожчала ковбаса, яка складає майже пів вартості улюбленого новорічного салату. Взагалі, додали майже всі інгредієнти. Крім цибулі та картоплі. Овочі навпаки до кінця року помітно подешевшали.

Салат “Шуба” сильно здорожчав кілька років тому, а от за останній ціна геть не змінилася.

Відчутно зросла ціна на запечене м'ясо. Але під час святкування 2021 року можно обійтися без яловичини, щоби не образити символа майбутнього року Білого Бика.

Можна замінити на курку. Вона іще й подешевшала.

А от на делікатесах зекономити і цього року не вдасться ніяк. Хоча червона ікра і не подорожчала, але залишається стравою дорогою. Підросли в ціні і сирокопчена ковбаса, підчеревина, риба, сир.

Спеціалісти з магії радять не забути і про зелень. Відомо, що бичок дуже поважає травичку. Хоч дієтологи і без того саме за таку їжу. Тож не жалійте для столу зеленого листя салату, петрушки, зеленої цибулі, кропу. Додати кольорових овочів, хрустких грибів. І, звичайно ж, який Новий рік – без запаху мандаринів.

А ще соку дітям, а дорослим – пляшка ігристого.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *