Як приготувати український борщ зі свинячих ребер: рецепт з Одеської області

Події

Борщ – не тільки традиційна страва українського столу. Це ще й улюбленний суп, рецепт якого у кожній сім'ї може передаватися від покоління до покоління.

ТСН.ua розкрив секрет борщу від Анжели Скульниченко з Одеської області.

Для приготування 5 літрів знадобиться такий набір продуктів:

300-400 гр свинячих ребер;
100-150 гр квасолі; 
один буряк середній;
3-4 картоплі;
одна морква;
2-3 цибулини;
одна капуста;
домашній томат з помідорів 300-400 гр;
одна солодка перчина;
сіль за смаком;
петрушка                                                                                                                                     

Для засмажки потрібна одна цибулина та 50 грамів томатної пасти з солодким перцем.

Поки варимо мясо, готуємо підсмажку. Після того, як знімемо піну з м’яса, кидаємо квасолю. Коли м'ясо стане напівготове, кидаємо буряк та засмажку. Варимо буряк до напівготовності і кидаємо картоплю.

Після того, як закипить вода, кидаємо моркву та вливаємо помідорний томат. Потім, коли все добре покипить, солимо за смаком. Додаємо капусту. Як закипить капуста, кидаємо порізаний солодкий перець та ще раз підсолюємо за смаком. Коли капуста готова додаємо петрушку та виключаємо плиту. Борщ готовий.

Нагадаємо, Україна хоче внести борщ до переліку світового надбання ЮНЕСКО, щоб поставити крапку у навмисно створених дискусіях щодо етнічного походження страви. Росіяни хотіли привласнити рецепт собі. Рік тому в Twitter-акаунті Russia, що пов’язаний із МЗС РФ, назвали борщ “однією із улюблених і відомих страв російської кухні”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *