Як приготувати борщ зі свинини: рецепт страви з Херсонської області

Події

Борщ – традиційна страва українського столу. ТСН.ua розкрив секрет рецепту від Володимира Капелюшного з Херсонської області.

Для приготування знадобляться наступні інгредієнти.

М'ясо свинини (рулька).
Квасоля  в томаті – 1 б.
Кріп пучок.
Буряк борщовий  -1 шт.
Картопля -1 кг.
Капуста білокачанна – 1 кг.
Цибуля – 3 шт.
Часник -1 шт.
Морква  – 3 шт.
Перець болгарський -1 шт.
Томатна  паста (стік) – 1 шт.
Томатний сік -0,5 л.
Краснодарський соус (Чумак) – 1 банка.
Олія – 200 мл, шматочок сала – 200гр
Сіль, цукор, перець духмяний, перець чорний горошок, лавровий лист.

Спочатку варимо бульйон. У цей час ріжемо буряк соломкою і тушкуємо окремо в невеликій кількості олії та підсмаженого сала. Туди ж добавляємо воду та накриваємо кришкою.

Як тільки бульйон звариться, кидаємо туди нарізану картоплю. А через п’ять хвилин кладемо тушкований буряк. Для приготування приправи дрібно кришимо буряк, моркву тремо на крупній тертці. Все це тушкуємо хвилин десять, безперервно помішуючи. Після цього додаємо розведену бульйоном пасту з томатним соком та соусом.

Кидаємо туди лавровий перец, часник і дрібно порізаний солодкий перець. Доводимо приправу до кипіння і варимо на малому вогні, помішуючи. Потім вогонь вимикаємо, додаємо в сковороду зелень, і перемішуємо.

Коли звариться картопля, шаткуємо капусту і кидаємо туди. Вона буде готова хвилини через три. Додаємо приправу і ще пару хвилин варимо. Борщ готовий.

Нагадаємо, у Міністерстві культури та інформаційної політики України хочуть включити борщ до культурної спадщини ЮНЕСКО. Для цього проведуть тематичний онлайн-фестиваль. 

Так хочуть поставити крапку у навмисно створених дискусіях щодо етнічного походження страви. Росіяни хотіли привласнити рецепт собі. Рік тому в Twitter-акаунті Russia, що пов’язаний із МЗС РФ, назвали борщ “однією із улюблених і відомих страв російської кухні”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *