Головні страви новорічного столу: качка, короп та "кабанці"

Події

Качка, запечена з апельсинами 

Інгредієнти:

1 качка (2-3 кг);
 3-4 апельсини;
100 мл соєвого соусу;
50 г меду;
1 столова ложка меленого імбиру;
чорний мелений перець;
сіль.

Приготування:

З одного апельсина витиснути сік, а інші нарізати скибочками.

До вичавленого соку додати соєвий соус, мед, імбир, перець, сіль і добре перемішати.

Оброблену качку начинити скибочками апельсинів, обмазати маринадом, витримати з пів години і запекти.

Запікати у рукаві близько 2 годин за температури 180 градусів.

Різдвяний короп

Інгредієнти:

1 короп;
8-10 печериць;
1 цибулина;
1 лимон;
50 г твердого сиру;
2-3 столові ложки майонезу;
олія;
спеції для риби;
чорний мелений перець;
сіль.

Приготування:

Коропа очистити від луски, випатрати, видалити зябра і добре вимити.

Підготовлену рибину полити соком половини лимона та натерти сіллю, перцем і спеціями. Через 15 хвилин змастити майонезом і залишити маринуватися ще на пів години.

Порізані цибулю і гриби злегка обсмажити на олії. Посолити та приперчити за смаком.

Коропа начинити грибами з цибулею, викласти у форму, зверху надрізати, вставити у надрізи скибочки лимона і запікати за температури 200 градусів. Через 20-30 хвилин рибу дістати з духовки, посипати тертим сиром і допікати ще 20-30 хвилин.

“Кабанці”

Інгредієнти:

500 г м'ясного фаршу;
150 г рису;
1 цибулина;
1 морквина;
5 оливок;
5 шматочків курячої шкіри;
майонез;
олія;
чорний мелений перець;
сіль.

Приготування:

Дрібно нарізану цибулю і натерту на тертці моркву обсмажити на олії.

Рис заздалегідь відварити до напівготовності та остудити.

М'ясний фарш з'єднати з рисом, додати спасеровані овочі, сіль, перець, добре перемішати, зробити довгасті котлетки, поклавши всередину кожної оливку, і загорнути у курячу шкірку як голубці.

Підготованих “кабанчиків” викласти у форму, намастити майонезом та запікати за температури 180 градусів близько 45-50 хвилин. Під час запікання “кабанців” кілька разів полийте соком, що утворився.

Сподіваємось, що наші поради допоможуть вам у складанні новорічного меню і ви вкотре здивуєте своїх рідних і подаруєте їм справжнє свято. Проте, готуючись до нього, не забувайте і про себе. Для тих, хто сидітиме за вашим столом, головне буде не те, що стоїть на ньому, а те, хто перебуває поряд, і насамперед, звичайно, господиня. Тож подбайте про себе і подаруйте свято не лише оточенню, а й собі.

Авторка: Світлана Матющенко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *