Вишукано і легко: сирний суп до сніданку

курйози

Цю страву можна зустріти як в традиційній французькій або італійській кухні, так і у Східній Європі. Варити супчик можна на основі твердого або ніжних плавлених сирків. В процесі вони надають приголомшливу консистенцію страви, яка буквально тане в роті. Способи приготування смачного сирного супу теж можуть бути найрізноманітнішими: класичний на плиті або з використанням сучасної техніки, наприклад – мультиварки, а також запечений в духовці. Подавати до столу його можна в тарілці, горщику або навіть в хлібі, з додаванням зелені або апетитними сухариками. Це шикарна перша страва для дітей і дорослих, яка стане ідеальним сніданком.

Сирний суп

Інгредієнти

сир плавлений – 3 шт.

вода – 0,5 л або бульйон

вершки 10% – 300 мл

цибуля ріпчаста – 1 шт.

морква – 1 шт.

картопля – 3 шт.

масло вершкове – 1 ст.л.

сіль – за смаком перець за смаком

сухарики – за бажанням, тертий сир, зелень для подачі

Покроковий рецепт

Крок 1: розтопити в сотейнику вершкове масло, додати дрібно нарізану цибулю і нарізану середнім кубиком моркву. Перемішати і обсмажити приблизно 5 хвилин.

Крок 2: додати нарізану кубиком картоплю, залити водою або бульйоном, перемішати, накрити кришкою і варити після закипання 20 хвилин.

Крок 3: підігріти вершки в мікрохвильовій печі (це потрібно зробити для того, щоб вони не згорнулися в супі від перепаду температур) і влити їх в сотейник. Перемішати і варити ще 10 хвилин.

Крок 4: додати нарізані плавлені сирки і подрібнити суп блендером (все це варто робити на мінімальному вогні). Посолити і поперчити страву, перемішати. 

Крок 5: зняти суп з вогню, розлити його по тарілках. У кожну тарілку за бажанням можна додати тертий сир, сухарики, зелень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *