Особливості національного святкування: італійська різдвяна ковбаса котекіно з сочевицею

курйози

Котекіно готують з нижньої частини свинячої ноги, яка звільняється від усього-усього і залишається лише в форматі зовнішньої шкурки. Її-то і начиняють м'ясним фаршем і тим їстівним, що знімається з гомілки. Після приготування виходить дуже жирна желеподібна ковбаса, яку подають з сочевицею. Вважається, що сочевиці потрібно покуштувати обов'язково, хоча б пару ложок, щоб в новому році водилися гроші.

Ковбаса котекіно

Інгредієнти

1 ч. л. паприки

1 ч. л. сухого кропу

1 кг рубаного свинячого м'яса з нижньої частини ноги

500 г рубаного свинячого сала

3 великих зубчики часнику

5-7 ягід ялівцю

1 ст. л. чорного перцю в зернах

100 мл червоного сухого вина

сіль за смаком.

Покроковий рецепт

Крок 1: у чашу блендера вливаємо вино, додаємо ялівець і часник. Подрібнюємо.

Крок 2: у цю ж чашу викладаємо м'ясо і сало, солимо, не забуваємо про цілий перець, паприку, кріп. Знову подрібнюємо на пульсуючому режимі.

Крок 3: наповнюємо отриманою масою підготовлені заздалегідь щільні оболонки для домашніх ковбас (ну, або, якщо є бажання – очищені шкурки від свинячих ніжок), ретельно пов'язуємо ниткою.

Крок 4: відварюємо ковбаски у великій кількості підсоленої води близько 30 хвилин.

Крок 5: подаємо з сочевицею, овочами, будь-яким соусом на ваш смак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *