Очевидне неймовірне: буряк фарширований грибами

курйози

У буряках міститься велика кількість йоду, який сприятливо впливає на роботу щитовидної залози. А пектин, який теж присутній в цих коренеплодах, захищає організм людини від радіації, знижує холестерин і зменшує набряклість організму. Корисними якостями володіють сік і молоде листя буряка. Вони багаті на вітамін РР, який сприяє зміцненню стінок кровоносних судин і підвищує імунітет до інфекційних захворювань.

Буряк фарширований грибами

Інгредієнти

8 штук буряків середнього розміру

3 моркви

1 цибулина

5 ст. л. солоних грибів

2 ст. л. томатної пасти

3 ст. л. рослинної олії

1 склянка сметани

2 столові ложки 3% оцту

чорний мелений перець і сіль за смаком

Покроковий рецепт

Крок 1: буряк відварити до готовності у воді з оцтом. Потім очистити від шкірки і ложкою вийняти м'якоть з середини.

Крок 2: цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на грубій тертці.

Крок 3: підсмажити на олії цибулю і моркву. До них додати томатну пасту, заздалегідь подрібнену м'якоть буряка, дрібно нарізані солоні гриби і перець. Все посолити і залишити тушкувати до готовності.

Крок 4: остиглою масою нафарширувати підготовлений буряк, скласти їх у широку ємність, полити сметаною і запекти протягом 20 хвилин в попередньо розігрітій духовці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *