Ірландське рагу для зимового вечора

курйози

Страва набула популярності в широких колах з легкої руки Джерома К. Джерома, завдяки відомому гумористичному опису приготування якоїсь страви, яке згадувалося як ірландське рагу в легендарному творі “Троє у човні, якщо не рахувати собаки”. Чого тільки не поклали в нього літературні персонажі, за твердженням одного з них: “Головна перевага ірландського рагу: відразу позбавлятися від усього зайвого”. У реальності, хоча рецепти ірландського рагу різняться залежно від району та навіть просто за бажанням і смаком автора, це досить мінімалістична страва, яке може складатися навіть всього з двох інгредієнтів: м'яса й картоплі. 

Ірландське рагу

Інгредієнти:

баранина (можна замінити на свинину) — 500 г

картопля — 500 г

цибуля ріпчаста — 2-3 шт

морква — 3-4 шт

борошно — 50 г

лист лавровий — 2 шт

чебрець — 2-3 гілочки

олія — 2-3 ст ложки

петрушка — 1 пучок

часник — 2-3 зубчики

сіль

перець

Покроковий рецепт

Крок 1: помити і почистити цибулю і моркву. Нарізати їх великими шматочками.

Крок 2: промити м'ясо, нарізати середніми шматочками. Обкачати їх у борошні.

Крок 3: розігріти сковороду, додати олію й обсмажити м'ясо на великому вогні по 3 хвилини з кожного боку до утворення золотистої скоринки.

Крок 4: додати до м'яса нарізану моркву і цибулю, сіль, перець і спеції.

Крок 5: влийте 500 мл окропу, перемішайте і доведіть до кипіння. Зменшити вогонь, готувати під кришкою 1 годину. Якщо рідина випаровується, долити ще води.

Крок 6: почистити й нарізати картоплю і додати до страви приблизно за годину до готовності, щоб вона не розварилася. Готувати рагу на повільному вогні ще годину.

Крок 7: нарізати часник, петрушку і покладіть в рагу, коли воно вже буде готово. Дати страві настоятися 30-40 хвилин і подавати  до столу!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *