Ґоґель-моґель на сніданок: прокинутись і співати

курйози

Походження назви “ґоґель-моґель”, як і самої страви, точно невідоме і оповите багатьма легендами. Одні вважають, що цей винахід належить німецькому кондитерові, який раніше дав цьому напою назву “Kuddel-Muddel”, яке в перекладі означає “мішанина”. Інша група людей вважають автором цього страви диякона Ґоґеля з Могильова, який придумав сироп від болю в горлі і відновлювати голос за допомогою сирого яйця, змішаного з хлібним м'якушем. Подейкують, що саме за його рецептом готувала графиня Борислава Потоцька. Потім вона придумала замість хліба використовувати мед і дала цій корисній коктейлю назву “ґоґель-моґель”, оскільки це словосполучення підходить йому набагато краще. Як би там не було, а класичний варіант належить до десертів і до збитих яєць додається цукор, а не сіль із хлібом.

Ґоґель-моґель медовий

Інгредієнти:

Молоко – 200 мл.

Яйце – 1 шт.

Мед – 1 ст. ложка

Покроковий рецепт

Крок 1: у середній мисці міксером на середній швидкості збити яйце і мед.

Крок 2: поступово влити молоко і збити всі інгредієнти разом протягом 1-2 хвилин.

Крок 3: вилити отриманий напій в склянку. ЇЇ краї можна прикрасити цукровою пудрою, попередньо намочивши їх, а потім занурити в пудру.

Крок 4: посипати ґоґель-моґель какао і подавати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *