У НБУ розповіли, як змінилися ціни на продукти харчування на Великодні свята

Економіка

Ціни на продукти харчування в Україні упродовж Великоднього тижня майже не змінилися. Від 17 до 23 квітня їхня середня вартість зросла лише на 0,1%.

Про це свідчить “Економічний огляд тижня”, який опублікував Нацбанк 24 квітня.

Найбільше подорожчали у ціні свинина та яйця – на 0,8%. Натомість, найбільше подешевшали фрукти та м’ясо свійської птиці – на 0,9%. Алкогольні напої подешевшали на 0,3%,а тютюнові вироби подорожчали на 0,3%.

“Підвищення попиту на Великодні свята не мало суттєвого впливу на ціни, хоча й загальмувало їх зниження”, – кажуть у Національному банку України.

Також надалі фіксують здешевшання лимонів, часнику та овочів борщового набору. Уперше від моменту запровадження карантину майже не змінилися ціни на туалетний папір. 

Крім того, у Нацбанку кажуть, що впала ціна на ліки та на паливо. А от незмінними ціни залишилися на побутову техніку й товари особистого догляду.

Водночас, вартість страв, доставлених із ресторанів, зросла. У НБУ пояснюють, що це може відображати певне збільшення попиту на Великодні свята.

Нагадаємо, після Великодня в Україні рекордно подешевшали яйця. Важливий продукт з раціону українців втратив чверть вартості і нині ціни за десяток яєць стартують від 15 гривень. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *